27 Nisan 2009 Pazartesi

Karayip Korsanları I - II - III


Tür : Komedi / Macera / Fantastik Gösterim Tarihi : 29 Ekim 2003 Yönetmen : Gore Verbinski Senaryo : Ted Elliott , Terry Rossio , Jay Wolpert Müzik : Klaus Badelt , Hans Zimmer , James Michael Dooley Yapım : 2003, ABD , 143 dk. Oyuncular Johnny Depp (Jack Sparrow) , Ben Wilson (Kılıksız Mahkum) , Geoffrey Rush (Korsan Kaptan Barbossa) , Orlando Bloom (Will Turner) , Keira Knightley (Elizabeth Swann) , Jonathan Pryce (Vali Swann) , Lee Arenberg (Pintel) , Brye Cooper (Mallot) Vali'nin kızı Elizabeth Swann, bir korsan olan Kaptan Barbossa tarafından kaçırılır. Başka bir korsan Jack Sparrow, Elizabeth'in çocukluk arkadaşı Will Turner ile işbirliği yaparak, kızı kurtarmaya çalışır. Peşine düştükleri korsanların ise gücünü ayışığından alan bir lanetleri vardır. Yaşam ile ölüm arasındaki sınırı aşmak ve güçlerine kavuşmak için kaçırdıkları genç kadını kullanmak istemektedirler.17. yy'da karayiplerde geçen öykünün temelleri Walt Disney'e dayanıyor. Parlak oyuncu kadrosunu yöneten ise, Halka'nın yönetmeni olarak tanıdığımız Gore Verbinski. Filmin yapımcılığını da aksiyonun kralı Jerry Bruckheimer üstleniyor.
izlemek için ;








Tür : Aksiyon / Fantastik / Macera Gösterim Tarihi : 14 Temmuz 2006 Yönetmen : Gore Verbinski Senaryo : Ted Elliott , Terry Rossio Yapım : 2006, ABD Oyuncular Johnny Depp (Kaptan Jack Sparrow) , Orlando Bloom (Will Turner) , Keira Knightley (Elizabeth Swann) , Naomie Harris (Tia Dalma) , Martin Klebba (Marty) , Alex Norton (Kaptan Bellamy) , Stellan Skarsgård ('Bootstraps' Turner) , Bill Nighy (Davey Jones) , Geoffrey Rush (Kaptan Barbossa) , Jack Davenport (Norrington) İlk serüvenden hatırladığımız gözüpek delikanlı Will Turner ve güzel Elizabeth, düğün hazırlıklarını yapadursunlar; dostları eksantrik Kaptan Jack Sparrow, yine bela aramaktadır. Elbette ki, Sparrow'un başına açılacak belalardan Will Turner ve Elizabeth de nasiplerini alacaklardır.Jack'in, efsanevi Uçan Hollandalı'nın kaptanı Davey Jones'a kan borcu olduğu ortaya çıkınca, tekrar ortalık birbirine girer. Eğer Sparrow, bu borçtan kurtulamazsa ömrü boyunca Uçan Hollandalı'nın kölesi olarak yaşama riskiyle karşı karşıyadır. Ama her beladan kurtulmanın elbet bir yolu olabileceğini düşünen uyanık Jack Sparrow'un, Ölü Adamın Sandığı’na sahip olan kişinin Davy Jones'u da kontrol edebileceğini öğrenmesiyle işler karışır.


izlemek için ;
























Tür : Fantastik / Komedi / Macera Gösterim Tarihi : 25 Mayıs 2007 Yönetmen : Gore Verbinski Senaryo : Ted Elliott , Terry Rossio , Stuart Beattie , Jay Wolpert Görüntü Yönetmeni : Dariusz Wolski Müzik : Hans Zimmer Yapım : 2007, ABD
Oyuncular
Johnny Depp (Jack Sparrow) , Orlando Bloom (Will Turner) , Keira Knightley (Elizabeth Swann) , Geoffrey Rush (Barbossa) , Jonathan Pryce (Vali Weatherby Swann) , Bill Nighy (Davy Jones) , Stellan Skarsgård ('Bootstrap' Bill Turner) , Jack Davenport (James Norrington) , Naomie Harris (Tia Dalma) , Tom Hollander (Lord Cutler Beckett)
Kaptan Barbossa'nın yeniden ortaya çıkması ile kendilerine denizlerde yeni bir lider bulan Will Turner ve Elizabeth Swann, ellerindeki harita ile mavi sulara açılarak Jack'i bulabilmek için yola koyulurlar. Fakat bu yolculuk, karşılarına çıkacak bir dolu tehlike, hainlik ve ihanet ile doludur.
Karaip Korsanları serisine son noktayı koyan film olan Pirates of the Caribbean: At Worlds End, ikinci filmin sonunda gizemli bir şekilde cevapsız kalmış bir dolu sorunun da cevaplarını arıyor. Yönetmen koltuğu, tabi ki yine Gore Verbinski'ye emanet...






izlemek için ;















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder