27 Nisan 2009 Pazartesi

Çit / Rabbit Proof Fence (2002) Online izle


TUR=================>Macera / Dram
YONETMEN ============>Phillip Noyce
SENARYO =============>Doris Pilkington, Christine Olsen
MUZİK ===============>Howard Shore
GOSTERİM TARİHİ========>27 Haziran 2003
YAPIM ===============>2002 - Avusturalya
SÜRE ================>94 Dk ..
Oyuncular =============>Everlyn Sampi, Tianna Sansbury, David Gulpilil, Ningali Lawford, Myarn Lawford

KONU==>

1972 yılına kadar Avustralya hükümeti politikası çerçevesinde Avustralyalı Aborjinlerin (bölgenin yerlileri) çocukları, ailelerinden koparılıp, hizmetkar olarak yetiştirilmek üzere farklı bölgelerde yaşanmaya zorlanmıştır. Bu filmde, ailelerinden zorla koparılan üç genç Aborjin kızının gerçek öyküsünü anlatmaktadır. Bu şekilde ailelerinden alınan çocuklara şimdi ‘Çalınmış Nesil' adı verilmektedir. Ve bu üç kız günümüzde ‘Çalınmış Nesil’ olarak anılan grubun bir parçasıdırlar.

Jigalong, Batı Avustralya, 1931.
Batı Avustralya’daki Aborjinler’in baş koruyucusu Neville, yarı-Aborjin çocukların ailelerinden alınıp, hizmetkar ya da azat olarak eğitilerek, ‘beyazların toplumunda yeni yaşamlarına hazırlanabilecekleri’ yerleşim bölgelerine götürülmelerini öngören programı savunmaktadır.

Genç bir kadın olmanın eşiğindeki hassas ruhlu Molly (14) ile kuzenleri Gracie (10) ve Daisy (8) de bu programdan nasibini alır. Evlerinden çok uzaklara gönderilen kızlar, Molly’nin önderliğinde götürüldükleri yerden kaçarlar. Neville, kızların bu yolculuktan asla sağ çıkamayacağı düşünmektedir çünkü geçmeleri gereken çetin bir çöl vardır. Ama kızlar, tavşan çitini takip ederek arkalarındaki siyah iz sürücü ve arama ekibinden sıyrılıp, gerçek evlerine, annelerine ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklardır ..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder